Pages

Wednesday, 8 August 2012

AYAM PANGGANG PAPRIKA





AYAM PANGGANG PAPRIKA

 1 ekor ayam
2 sb smoked paprika
2 sb mentega cair
1 st garlic powder
1 st garam
1/2 st serbuk lada hitam
~ satukan semua bahan. Bakar ayam

4 sb madu
2 sb jus lemon
~ panaskan, sapukan sos lemon madu setiap 15 minit





Gambar dari Martha Stewart


AYAM PANGGANG PAPRIKA

1 ekor ayam
2 sb smoked paprika
2 sb madu
1 sb jus lemon
1 sb mentega
2 st garlic salt - 1 st garlic powder + 1 st garam
1/2 st serbuk lada hitam
~ perap dengan ayam, bakar.







Gambar dari Martha Stewart


AYAM PANGGANG PAPRIKA DAN ROASTED GARLIC

1 ekor ayam
1 sb paprika
1/2 st dried oregano
1/2 sb + 1/2 st garam
~ satukan dalam mangkuk

4 labu bawang putih - potong bahagian atas
minyak zaitun
Oven 230c

Cara penyediaannya -
  1. Campuran paprika + minyak zaitun - gaul dengan ayam
  2. Sumbatkan  2 labu bawang putih dalam ayam. Bakar ayam 1 jam.
  3. Turunkan suhu oven, keluarkan ayam, sapu jus ayam dan letak baki 2 labu bawang putih di sekeliling ayam + bawang putih - panggang lagi 10 minit.