BISTIK DAGING
sumber : Chef Joha
1 kg daging batang pinang - dadu
serbuk kunyit + garam + ketumbar - gaulkan dengan dging
1/2 cawan kicap
bhan kisar -
2 ulas bawang putih
1 in halia
2 bj bawang besar
1 bj bawang besar - hiris
1 st lada hitam
gula secukupnya
2 bj kentang - potong bulat / wedges
2 sb cili kisar
1 tin tomato plum - dikisar
1 peket rempah bistik
2 batang carrot - potong serong
rempah 4 sekawan
1 cawan air
garam, minyak
daun ketumbar, bawang goreng - untuk hiasan
Cara penyediaannya -
- Goreng daging, angkat dan ketepikan
- Tums rempah 4 sekawan + bahan kisar + bawang hiris + kicap + air - gaulkan
- Masukkan carrot + daging - tutup periuk, masak dengn api kecil. hidangkan dengan kentang goreng.