PITA BREAD BLACKPEPPER BEEF WITH ASPARAGUS AND MUSHROOM FILLINGS
sumber : Chef Joha
250g daging - goreng. hiris nipis
1 peket asparagus - hiris nipis
1 pket cendawan butang - hiris nipis
1/2 st bj ketumbar - sangai, tumbuk
1/2 st bj jintan manis - sangai, tumbuk
1 st bj lada hitam - tumbuk
1 bj bawang besar - hiris
1 bj cili merah / hijau - hiris
1 peket roti pita
garam, gula
minyak sayur
Cara penyediaannya -
- Tumis bawang + cili + bahan tumbuk - masak hingga wangi
- Masukkan daging hiris- gaul rata selama 10 minit
- Masukkan garam , gula + 1/2 cawan air - masak hingga kuah mula kering + asparagus + cendawan - kacau selama 5 minit.
- Panaskan grill pan, bakar roti pita selama 2 minit, angkat dan potong 2. Isikan dengan inti daging. Makan dengan sos cili + salad.